Det inspirerende

SLARAFFEN byder på spændende aktiviteter for daginstitutioner, indskoling og SFO i løbet af uge 21 i 2019.

 

 

 

 

Figur

 

 

Her er en liste over de aktiviteter, som børnene kan opleve i skoler og daginstitutioner i løbet af Slaraffen-ugen.

Alverdens børn - naturfolk
Indianer fik i sin tid perler fremfor penge af de hvide mænd, så derfor tænkte vi det kunne være sjovt at lave perlekæder med børnene. Derudover bliver der også mulighed for at lave en hovedbeklædning med masser af fjer, og vi vil slutte af med en lille soldans, så det bliver godt vejr Slaraffen lørdag.

Sorø Bibliotek

 

Børnenes Verdensbibliotek
I 'En Verden af Billedbøger' får børnene muligheden for at kaste sig ud i en forunderlig samling af billedbøger fra hele verden, og selv forsøge at lave en tegning inspireret af en flot udenlandsk billedbog.

Aktiviteten sætter fokus på billedbogsillustrationernes universelle sprog og børnenes evne til at "læse" billedernes form og indhold. Aktiviteten giver både rum til bevægelse og fordybelse i børnehøjde.

Sorø Bibliotek

 

Insekter på menuen
Hvad spiser alverdens børn og hvad er bæredygtig mad? Insekter, tang og tørret fisk er hverdagskost for børn rundt omkring på Kloden. Børn i Japan og på Island spiser masser af tang i suppe og som snack, i Spanien er der bacalhau - tørret torsk - på menuen og i 36 lande i Afrika spiser både børn og voksne fårekyllinger, græshopper og orme.

Vi finder madmodet frem, tager kokkehuer på, laver enkle smagsprøver og går nysgerrigt på opdagelse i det bæredygtige verdenskøkken. "Insekter på menuen" er bygget op omkring FN´s verdensmål. Verdensmålene handler blandt andet om sundhed, og om at vi skal spise sund og nærende mad for at vokse og have det godt. De handler også om at etablere bæredygtige byer uden forurening og problemer med affald og om bæredygtigt forbrug. Vi skal for eksempel blive bedre til at mindske madspild.

Kongskilde Naturcenter

 

Rejsefeber i kunsten 
Vi tager på en rejse rundt i verden gennem museets samling, hvor vi også undersøger de mange forskellige steder, som kunstnerne har besøgt gennem tiden. I værkstedet laver vi vores egne personlige kunst-pas, som i får stemplet under besøget. 

Sorø Kunstmuseum

 

Af ler er du kommet - en sjov og poetisk historie fra Afrika
Har du nogen sinde undret dig over, hvorfor børn i hele verden ser så forskellige ud? En sjov og poetisk historie fra Afrika om, hvorfor børn bliver født i så mange farver.

Teater Lille Hest

 

Børneliv i Afrika
Har du nogensinde talt til ti på swahili? Eller hoppet lige så højt som en masaikriger?
Nu kan I få besøg af Ida der selv har boet og arbejdet i Vestafrika. Ida er formidlingsinspektør på Museum Vestsjælland, og hun tager en kuffert fyldt med musik, dans og lege med ud til jer. Vi dykker ned i kufferten sammen og kigger på en masse spændende ting fra forskellige steder i Afrika. Vi undersøger også, hvordan det er at gå i børnehave i Afrika, og lærer at danse 'azonto' fra Ghana. Hvis børnehaven har trommer, kan vi også lære at spille på dem.

Museum Vestsjælland

 

Postkort fra Mona
Har du hørt om Mona Lisa? Det er hende med verdens mest berømte smil. Men hvem var hun egentlig? Og hvorfor er hun blevet så berømt? I workshoppen skal vi kigge på forskellige portrætter fra hele verden, og lave vores eget portræt ud af maling, paptallerkener og andre sjove materialer.

Byråd og kultur

 

Skulpturen taler
Hvis Sorøs skulpturer kunne tale, hvad tror du så, de ville sige? Kunstnergruppen Kunst ud til Folket har opfundet en maskine, der får statuer til at tale, og den 24. maj besøger maskinen Sorø. Her får du muligheden for at tale med skulpturerne.

Kunsten ud til folket

 

    

Kontakt

Byråd og KulturMette Tingholm

Tlf.: 57 87 61 16
meti@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø